It is currently Sat May 18, 2013 6:50 pm

All times are UTC

Post new topic Reply to topic  [ 144 posts ]  Go to page Previous  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Next
Author Message
 Post subject: Re: magyar közösségi honlap
PostPosted: Thu Jun 24, 2010 3:13 pm 
Experienced Zenwalker
Experienced Zenwalker

... vagy ha nem a honlapra akkor ide :D
http://manual.zenwalk.org/

a magyar lobogóra kattintva üres oldal jön be :) vagy már irtatok az illetékeseknek?

Profile Send private message  

PostPosted: Thu Jun 24, 2010 3:43 pm 
Regular Zenwalker
Regular Zenwalker

részemről én a doc listán bejelentettem a magyar változatot.
szépen megköszönték és ennyiben maradtunk.

PostPosted: Thu Jun 24, 2010 10:30 pm 
Experienced Zenwalker
Experienced Zenwalker

::) aha értem.. hát lehet kicsit noszogatni kell őket ;D vagy türelmesen várni :)

PostPosted: Tue Jun 29, 2010 10:06 am 
Zenwalker
Zenwalker

Üdv mindenkinek! Ide írok, mert úgy látom, ennyi él magyarul. Új felhasználó lennék... Ám, miután feltelepítettem kis teljesítményű gépünkre (p4, 256 MB, 20 GB) a Zenwalk 6.4-et, mire megjelent a beléptetőképernyő, ahol kéri a felhasználónevem, nos addigra egyszerűen nem tudok karaktereket bevinni. Mintha nem működne a klaviatúra, pedig az jó. Eléggé szertném ezt az oprendszert használni, mert a csilivili Ubuntu 10.04-gyel eellentétben ez felismeri a usb diktafonom, amellett, hogy simán fut az ócskavason :). De így persze vicc. Nem tud valaki valami megoldást? A telepítésnél kiválasztottam a magyar billentyűzetet (utf8), más meg nem tudom, mi lehet a baj. Ilyet még egy linux sem produkált (win mwg főleg), hogy egyszerűen az egyik legalapabb cuccot nem működteti. Igen szépen megköszönném, ha valaki felvilágosítana, mi a gáz és mit kéne tennem!

Előre is kösz!

PostPosted: Tue Jun 29, 2010 10:28 am 
Regular Zenwalker
Regular Zenwalker

Hahó!

Én arra gyanakszom, hogy a telepítés végén a grafikus felület konfigurálásakor rosszul ismerte fel a gép kiépítését és nem megfelelő értékek szerepelnek a /etc/X11/xorg.conf file billentyűzetre vonatkozó részében.

Kísérletképpen át lehetne nevezni ezt a file-t valami másra (pl xrog.conf.orig), hogy ne lássa az X induláskor.
Ha maga az X rendesen felismeri, akkor működni fog, bár valószínűleg US kiosztás szerint. Ha ez a helyzet, akkor majd segítünk megreszelni az xorg.conf-ot. Ha nem, akkor nyomozunk tovább.

Üdv, Zolix

PostPosted: Tue Jun 29, 2010 10:53 am 
Zenwalker
Zenwalker

Kösz a gyors választ! Magam ezt végrehajtani nem hiszem, hogy tudnám, főleg, hogy hol, hogyan és mikor. A telepítés közben? mert utána be van fejezve minden grafomán törekvés :). Hozzátenném az előző bejegyzésemhez, hogy live cd-ről szépen működött minden. Igaz, hogy az 6.0.1. verzió volt. Esetleg, ha korábbi verziót tennék fel a gépre (nem live), tán működne a billentyűzet is? Sajnos csak ezt a 6.4-et találtam, ami letölthető. Nagyon szépen beérném pedig korábbival is...

Üdv: robazo

zolix wrote:
Hahó!

Én arra gyanakszom, hogy a telepítés végén a grafikus felület konfigurálásakor rosszul ismerte fel a gép kiépítését és nem megfelelő értékek szerepelnek a /etc/X11/xorg.conf file billentyűzetre vonatkozó részében.

Kísérletképpen át lehetne nevezni ezt a file-t valami másra (pl xrog.conf.orig), hogy ne lássa az X induláskor.
Ha maga az X rendesen felismeri, akkor működni fog, bár valószínűleg US kiosztás szerint. Ha ez a helyzet, akkor majd segítünk megreszelni az xorg.conf-ot. Ha nem, akkor nyomozunk tovább.

Üdv, Zolix

PostPosted: Tue Jun 29, 2010 8:47 pm 
Experienced Zenwalker
Experienced Zenwalker

robazo
feltelepíted a rendszert majd bootolj be live cdről és ugy módosítsd a merevlemezen lévő rendszered
a live cd-n a súgóban vagy hol tudod kideríteni hogy mi a root jelszó
azt hiszem ZenLive de nem vagyok benne biztos

amúgy van még xorg.conf a 6.4-ben?

PostPosted: Wed Jun 30, 2010 4:22 am 
Regular Zenwalker
Regular Zenwalker

aiszisz wrote:
amúgy van még xorg.conf a 6.4-ben?

Van, a "videoconfig" hozza létre telepítés során. Nincs rá feltétlenül szükség, de egyes kártyák finomhanoglásánál szükséges lehet, hogy valamibe belepakold a saját konfig-értékeidet, ha az automatikusan felismert működési mód valamiért nem felel meg a számodra.

Az előzőekre pedig a hogyan:

Amikor bekapcsolod a géped és bejön a lilo boot menüje ahonnan kiválaszthatod az indítandó oprendszert, nyomj egy <TAB> billentyűt. Kapsz egy egyszerű promptot:

Code:
Zenwalk
boot: _

A "boot:" után írd be
Code:
Zenwalk 3
<ENTER>

Ez azt jelenti, hogy 3-as futási szinten fog indulni a rendszer. Zenwalkban ilyenkor nem indul el a grafikus bejelentkező ablak, csak karakteres terminálok. Belépsz root-ként, elindítod az "mc"-t. Gondolom ezt kábé ismered, kétpaneles fájlkezelő. Ezzel már mehetsz ide-oda a rendszeren
Az xorg.conf-ot a /etc/X11 könyvtárban, az X felület logjait a /var/log/-ban találod. a Legfrissebb általában Xorg.0.log, az előző pedig Xorg.0.log.old néven.
Ha átnevezted az xorg.conf-ot, egy startx parancs kiadásával elindíthatod az X-et. Ha ekkor van billentyűzet, meg egér, akkor nyert ügyed van. Kilépsz, visszakapod a karakteres felületet. A log-ban meg kell keresni a billentyűzetre utaló bejegyzéseket és azok alapján már meg lehet szerkeszteni az xorg.conf-ot, hogy rendesen működjék a dolog. Ha sikerült a megfelelő infót kinyerned a log-ból, ide beposztolod, akkor szerintem itt közösen összereszeljük neked a konfigodat. :)

PostPosted: Thu Jul 01, 2010 7:05 pm 
Regular Zenwalker
Regular Zenwalker

Sziasztok!

Először is hadd kérjek sűrűn bocsánatot, egyrészt mindenkitől hogy igy elhallgattam, Néma Bob mikor Jay a közelben van, másrészt pedig aiszisz kollegától... Csak most jutottam odáig hogy feldobjam a forditásokat elnézésed kérem pokoli napjaim vannak...

A magyar manualra vonatkozóan ha jól láttam választolt a karbantartó hogy nem tudja vmiért szerkeszteni a linket, de rajta vannak a témán.

Egy kicsit most be vagyok havazva, ha nem reagálok mailre se akkor küldjétek újra, bocsi de napi 30 levelem van igy kicsit nehéz.. valamit kitalálok rá mert nekem se tetszik a jelen állapot...

PostPosted: Sat Jul 03, 2010 10:34 am 
Regular Zenwalker
Regular Zenwalker

Srácok! Egy apró kérdés. Úgy néz ki hogy az analytics megint rottyra vágta magát néhány napja és meghalt a látogatottság mérés. Hogy biztos lehessek, hogy új kód kell bele, megtennétek hogy válaszban írjátok hogy nézitek e az oldalt, és ha igen az elmúlt 7-8 napban néztétek e.

PostPosted: Sat Jul 03, 2010 11:39 am 
Regular Zenwalker
Regular Zenwalker

Hi,

a magam részéről én minden nap megnézem.

Üdv, zolix

PostPosted: Sat Jul 03, 2010 11:57 am 
Regular Zenwalker
Regular Zenwalker

Köszönöm a visszajelzést Zolix. Menetközben meg lett a probléma oka is. Valamelyik nap iszonyúan nem voltam magamnál úgy néz ki :)

PostPosted: Sun Jul 04, 2010 4:57 pm 
Experienced Zenwalker
Experienced Zenwalker

aiszisz kollégának így is teljesen jó
és mindenki megérti ha elfoglalt vagy ;)

most én is elfoglalt vagyok nem nagyon jutok gép elé de jövő héten már szabad leszek és neki látok még pár howto-nak
igaz már nem fontos de én is rendszeresen nézem a honlapot, amikor csak gép elé ülök ;D

PostPosted: Sun Jul 04, 2010 6:54 pm 
Regular Zenwalker
Regular Zenwalker

Nos. Elkezdem reklámozni az oldalt. Bár egyelőre még (levlist) alapján vannak problémák a ZenLive körül, úgy gondolom ideje aktívan tenni a dolgok érdekében. Hamarosan állást kell foglalnia az oldalnak is. Húzóerőre lesz szükség. Reméljük a Facebook segítségével ez elérhető. Ha nem haragszotok egy kis időre eltűnök, hogy ezt a helyzetet elő tudjam teremteni. Zolix, aiszisz (és egyébiránt ez mindenkihez szól, de a két úriembernek tudom a mail címét) részt vennétek majd a tesztekben? (S egyben majd lesz egy secret kérdésem is :))

UPDATE:

Lenne egy kérdésem (not the secret one):
Milyen funkciókat látnátok Ti szívesen az oldalon? Gondolok itt pl. hírekhez kommentelési lehetőség (persze reg után, v a már emlegetett facebook connectes login után).

Last edited by babosc on Sun Jul 04, 2010 7:29 pm, edited 1 time in total.

PostPosted: Sun Jul 04, 2010 7:22 pm 
Regular Zenwalker
Regular Zenwalker

btw. tegnap lett újraindítva a GAnalytics ami szerint ma eddig 9 visitor volt ennek több mint fele hivatkozó oldalról. Megint ráb*sztam mert legalább egy-két hét mire SEO-ról lesznek adatok.

Post new topic Reply to topic  [ 144 posts ]  Go to page Previous  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Next

All times are UTC