It is currently Fri May 24, 2013 10:49 pm

All times are UTC

Post new topic Reply to topic  [ 15 posts ] 
Author Message
 Post subject: Új kernel 2.6.19
PostPosted: Mon Dec 04, 2006 10:42 pm 
Senior Zenwalker
Senior Zenwalker

Üdv,

Tesztelhető az új kernel ha már egyszer kijött. Full ISA support és ilyenek ahogy eddig is ;)

Letöltés:

http://nedudu.hu/zenwalk/kernel-2.6.19/ ... 6-42.1.tgz
http://nedudu.hu/zenwalk/kernel-2.6.19/ ... 6-42.1.md5

Figyelem! Csak erős idegzetűeknek  ;D

Profile Send private message  

Post subject: Re: Új kernel 2.6.19
PostPosted: Tue Dec 05, 2006 10:46 am 
Master Zenwalker
Master Zenwalker

Szia, Polesz!

Letöltöttem, feltettem, de az újraindításkor "kiakadt", valami olyasmit írt ki, hogy egyes hardvereknek direkt elérésre lehet szüksége??? (Nem biztos, hogy jól értettem, de visszaraktam az előző ISA-kerneledet.)

Egy frissítés után "behalt" a X-em, valamelyik programra azt írta ki, hogy nem megy a framebuffer-üzemmódban.

Kérlek nézd el a konyhanyelvezetet, de nem vagyok profi júzer...

PostPosted: Tue Dec 05, 2006 11:53 am 
Senior Zenwalker
Senior Zenwalker

aburkon wrote:
Szia, Polesz!

Letöltöttem, feltettem, de az újraindításkor "kiakadt", valami olyasmit írt ki, hogy egyes hardvereknek direkt elérésre lehet szüksége??? (Nem biztos, hogy jól értettem, de visszaraktam az előző ISA-kerneledet.)

Egy frissítés után "behalt" a X-em, valamelyik programra azt írta ki, hogy nem megy a framebuffer-üzemmódban.

Kérlek nézd el a konyhanyelvezetet, de nem vagyok profi júzer...

Jó lenne tudni, hogy pontosan hol akadt el. Nálam 2 gépen már fent van. Az egyik a "problémás" gépem amin a gyári zenkernel simán elpánikol. A másik egy P4 2,4 HT-s gép. Ezeken jól megy.

A frissítések behalásának oka, hogy állandóan baszkódnak a konfig fájlokkal. Pl most kikerült az xorg.conf az alapértelmezésből ami az előző frissítéskor felülvágta a már jól beállított konfigodat. Érdemes a /etc/X11/xorg.conf fájlról egy másolatot mindig eldugni jól a rendszer szeme elől ;)

PostPosted: Tue Dec 05, 2006 12:03 pm 
Master Zenwalker
Master Zenwalker

Sajnos nem tudom megadni, hogy hol akadt el, mert gyorsan visszatettem a régebbi ISA-kerneledet. Jó az nekem... :-)

Amúgy nem nagyon izgat most a frissítés, legfeljebb az egyes progik újabb változataira (Firefox, Thunderbird, Ooo, stb.) figyelek majd oda.

PostPosted: Wed Dec 06, 2006 9:59 am 
Master Zenwalker
Master Zenwalker

Időközben rájöttem, hogy a "systemtools" csomagot békén kell hagyni, mert ott volt vmi xorg.conf-eltávolítás...

PostPosted: Thu Dec 14, 2006 1:02 pm 
Master Zenwalker
Master Zenwalker

Szia, Polesz!

Az járható út, ha a "systemtools" frissítése ELŐTT lementem az xorg.conf-ot és a frissítés UTÁN visszateszem a régit az új helyére és rebootolok? (Eddig nem így csináltam és meghalt az X-em, ráadásul valamire írta, hogy nem megy framebuffer-üzemmódban.)

PostPosted: Thu Dec 14, 2006 1:38 pm 
Senior Zenwalker
Senior Zenwalker

Igen én azt szoktam. A /etc-ről is mindig van másolatom ha olyan csomagok települnek amik piszkálják a rendszert akkor se tudjanak felülirkálni csak úgy dolgokat ;)

PostPosted: Sun Jan 14, 2007 11:34 am 
Experienced Zenwalker
Experienced Zenwalker

helo mindenki, de elsosorban Polesz ;)

naszoval nekem is lenne egy par kerdesem, lehet h nem epp ide kellene irjam, de nem akartam uj topicot nyitani...felnyomtam a Zenwalk 4.2 ot es hat szeretnem az ATI Radeon 9250 VGA kartyamat felinstalalni, le is toltottem az ATI oldalrol a megfelelo drivert, de nem tudom felinstalalni mert ezt dobja ki:
Code:
ATI module generator V 2.0
==========================
initializing...
kernel includes at /usr/src/linux/include not found or incomplete
file: /usr/src/linux/include/linux/version.h

es hat valahol meg is ertem mert nincs is ojan h /usr/src/linux, ami ha jol gondolom azt jelenti h nincs kernel source fenn a gepen....
barmilyen segitseg jol jonne...elore is kosz...

PostPosted: Thu Jan 18, 2007 11:58 am 
Regular Zenwalker
Regular Zenwalker

Az /etc/netpkg.conf file-ban vedd ki a kernelsource-t a blacklisted csomagok kozul
Alapbol: Black_list = aaa_base kernel kernelsource ndiswrapper
Modositsd: Black_list = aaa_base kernel ndiswrapper

Majd netpkg-vel letoltheted es installalhatod a kernel source-t

Miutan ez megvan probald ujra feltenni az ATI drivert

PostPosted: Thu Jan 18, 2007 9:38 pm 
Experienced Zenwalker
Experienced Zenwalker

koszi csak kisse megkesett a valasz...azota elorehaladtam most masabb gondok vannak...itt eleg kihalt a vilag igyhat a linuxforum.hu -n temazunk...remelem lesz vmi belole...nemtudom merre vannak a moderatorok de nem naon valaszolnak...

PostPosted: Fri Jan 19, 2007 6:39 am 
Regular Zenwalker
Regular Zenwalker

Valahol elerheto meg a 2.6.19-es kernel? vagy esetleg a config file-ja?

PostPosted: Tue Jan 30, 2007 7:14 pm 
Regular Zenwalker
Regular Zenwalker

Vagy ha mar nem, esetleg elmondana valaki, hogy mit kell maskepp csinalni a 2.6.18-ashoz kepest, hogy kompillalas utan ne kernel panic legyen? :}} Valszeg a SATA vinyoval van valami baja, mintha lattam volna neten valahol, hogy maskepp/mashol/mast kell allitani a 2.6.18-hoz kepest. Ha betoltom a 2.6.18-as config file-jat ad is valami warningokat. Valoszinuleg valamit atpakoltak mashova, de nem sikeredett megkapnom, hogy mit es hova :}} 3-4 kernel panic utan feladtam, meg a vegen szivbeteg lesz szegeny kernel :}}. Igazabol arra lenne szuksegem, hogy belerakjam a hardware monitorizalas szupportot a lm_sensors-nak. 2.6.18-al sikerult is, csak szeretnek 2.6.19-est az alsa driver miatt.
Esetleg valakinek valami javaslata/otlete hogy mi lett hova athelyezve? Vagy egy 2.6.18-as config file modositva 2.6.19-eshez?
Elore is koszonom.

PostPosted: Sun Feb 18, 2007 11:55 pm 

hali,

üdv mindenkinek, látom van itt egy-két ismerős arc is. szerintem kernelezgetésnél egy config fájlt célszerű lenne ide bedobni, aztán az jó lenne mondjuk kiindulópontnak. utána mindenki azt csinál vele, amit akar.

egyébként új kerneleknél úgy kell forgatni, hogy kicsomagolod, bemásolod a jól bevált .config fájlt, aztán make dep szépen elintézi neked a változtatásokat, ha valami új, akkor megkérdi, hogy mi legyen, a többségnél meg magától válaszol úgy, ahogy szerinte jó. utána make clean, make menuconfig, make bzImage, make modules, make modules_install. bocs, ha triviálisat mondok de inkább legyen több mint kevesebb hehe.

ati driverről annyit, hogy szerintem kalap sz-rt nem ér, jó ideje mellőzöm. most dri-t használgatok. najó, ezzel is csak egyszer tudok belépni, ha kilépek, a kép szétcsúszik, de legalább egyszer megy :) et is fut szépen, többi nem, oka egyelőre ismeretlen. slacken 6.9es xorggal sajnos nem ment, csak ezért váltottam zenwalkra :P

PostPosted: Sat May 12, 2007 10:07 am 
Master Zenwalker
Master Zenwalker

Sziasztok!

Nem tudom miért, mert nem értek hozzá, de a Zenwalk 4.1.1 gyári kernelje random módon kiakasztja az MSI VR600 notebookomat. (Nem csak a Zenwalk, hanem minden olyan disztró - Ubuntu, Xubuntu, Frugalware is - melyikben ugyanez a kernel van...)

A Mandriva 2007.1 Spring 2.6.17-es kernelje nem csinálja a "feszültséget", de én a Zenwalk-ot szeretném használni. Tudna valaki segíteni abban, hogy hol találok ilyen "öreg" kernelt és hogyan kell kicserélnem?

Köszönöm!

PostPosted: Sun Oct 07, 2007 10:42 am 
Regular Zenwalker
Regular Zenwalker

Hy!

Nem lehet valahogy kikapcsolni az ide-scsi emulációt a kernellben? Az a gondom, hogy ata eszközeim szörnyen lassúak, lassan ír cd/dvd-t a winyónak is gyorsabbnak kéne lennie szerintem. Manuálisan még soha nem fordítottam  manuálisan kernelt, de ahogy olvasgattam ott lehet ilyen dolgokat konfigolni, ez megoldást jelenthet?

Post new topic Reply to topic  [ 15 posts ] 

All times are UTC