It is currently Fri May 24, 2013 9:10 pm

All times are UTC

Post new topic Reply to topic  [ 8 posts ] 
Author Message
 Post subject: shared lib
PostPosted: Thu Nov 08, 2007 12:30 pm 
Zenwalker
Zenwalker

sziasztok

valaki segítene, hogy upgradeltem a rendszert

és elinditok pl gnomebaker vagy k3b vagy egy más programot akkor 

error while loadin shared libraries: ....... cannot open shared object file

mit tévő legyek??

Profile Send private message  

Post subject: Re: shared lib
PostPosted: Tue Jun 01, 2010 8:37 am 
Regular Zenwalker
Regular Zenwalker

Úgy tűnik, hogy a téma örök! :-) A legfrissebb, 6.4-es kiadást telepítettem, azonban az abiword és a gnumeric nem működnek, dobnak egy hasonló hibát:
abiword: error while loading shared libraries: libgsf-gnome-1.so.114: cannot open shared object file: No such file or directory
gnumeric: error while loading shared libraries: libgoffice-0.8.so.7: cannot open shared object file: No such file or directory
Ha jól sejtem, ezek a goffice csomag komponensei, nem megfelelő verzió lenne? Abiword nélkül még csak elvagyok, de a gnumeric kéne...

PostPosted: Wed Jun 02, 2010 5:02 am 
Regular Zenwalker
Regular Zenwalker

Hát ez kellemetlen. Hacsak nem akarod forrásból leforgatni (vagy nem találsz slackware-s csomagot) a goffice kellő verzióját akkor azt javaslom openofficet indíts. Úgy nézem, hogy a goffice csomag nem lett frissítve a rendszerben. És a repositoriban nem is találok újat. Én egy csomó cuccal így jártam a 6.4-ben. A lokál szerverhez kellő programokat (apache, php, mysql) forrásból tettem fel.
Így fog járni az mpd music daemon is mert a csomagból telepített verzió meg se moccan. :(
Úgy néz ki megvan az a lépcső is hogy mi az amivel igencsak be lehetne segíteni a disztrónak. Csomagkészítők kellenének. Túl sok a slackware-s csomag, ami nem feltétlenül kompatibilis Zenwalk bácsival.

PostPosted: Wed Jun 02, 2010 7:14 pm 
Regular Zenwalker
Regular Zenwalker

Azért a helyzet nem olyan vészes, az alaprendszer ok, ezek a csomagok az extra repóban figyelnek, ergo nem feltétlen up-to-date állapotúak. A sajnálatos az, hogy a source mappában nincs fenn mindhez zenbuild.

PostPosted: Wed Jun 02, 2010 7:25 pm 
Regular Zenwalker
Regular Zenwalker

Módosítom az álláspontomat, ez elég gáz így. Gyakorlatilag a snapshotba is ezek a nem működő csomagok vannak átemelve. Ennek így nem sok értelme van.

PostPosted: Wed Jun 02, 2010 7:26 pm 
Regular Zenwalker
Regular Zenwalker

Emiatt gondolkodok erősen rajta hogy a weboldalon kívül és a közösség-ébresztési szándékon kívül be tudok e vállalni egy csomagkészítő szerepet... Csak félek hogy behavazódok akkor meg aztán lehet rám várni... :(
Valaki esetleg nem rendelkezik tapasztalattal e téren? Én teljesen newbie-ként esnék bele a dologba.

PostPosted: Wed Jun 02, 2010 8:09 pm 
Regular Zenwalker
Regular Zenwalker

Én ebben koncepcionális problémát is látok, a hup-os cikkhez született hozzászólások között is előkerült a téma, ha jól emlékszem. jó dolog a függőségkezelés, meg megint jó dolog szabadon engedni a csomagkészítést, csak valahogy ki kéne szűrni azokat a csomagokat, amiket nem tartanak karban. Talán itt is több réteg kéne a repókba, mint az ubin. Ha kikerülhetnének a csomagok a fő repókból, talán a karbantartók is jobban odafigyelnének. Így egymást szívatják a csomagkészítők.

PostPosted: Wed Jun 02, 2010 8:12 pm 
Regular Zenwalker
Regular Zenwalker

Hát nem tom. Épp erről megy a téma IRC-n. bipbip írta hogy a gnumeric és abiword csomagok újraépítésre szorulnak, az engem érdeklő csomikkal kapcsolatban meg épp írok a levlistára egy requestet. Beleveszem sztem az abiword + gnumeric package-ket is. Valaki jelentkezzen tényleg ha jártas a témában. Minél többen vagyunk annál jobb :)

Post new topic Reply to topic  [ 8 posts ] 

All times are UTC