It is currently Tue May 21, 2013 1:28 pm

All times are UTC

Post new topic Reply to topic  [ 144 posts ]  Go to page 1, 2, 3, 4, 5 ... 10  Next
Author Message
 Post subject: magyar közösségi honlap
PostPosted: Sun Dec 13, 2009 1:56 pm 
Regular Zenwalker
Regular Zenwalker

Sziasztok!

Elégg feltűnő jelenségnek tartom, hogy immár egy éve nincs hu.zenwalk.org. Mi akadálya van a weblapnak? Mert a tárhely látom megvan, egy default apache config is van. Emberhiány miatt nem készült el az oldal? Ha igen, felajánlanám segítségem. Nagyon szerettem ezt a közösséget, elég rossz látni hogy ennyire szétesett.

Remélem van még valaki a fedélzeten a "nagyok" közül, aki még válaszol ebben a fórumban.

Üdv: babosc

Profile Send private message  

Post subject: Re: magyar közösségi honlap
PostPosted: Wed Jan 06, 2010 8:47 pm 
Regular Zenwalker
Regular Zenwalker

Hi,

Én a fedélzeten vagyok, de nem vagyok nagy... l!!!
Ellenben számomra is eléggé kellemetlen érzés, hogy árván maradt a dolog.
Valamikor én is sokat dolgoztam bele, de egyszer az üzemeltetője lecserélte a portálmotort és ezzel minden munkám "megszűnt az én munkám lenni", ami azért eléggé bosszantó volt. Ekkor hagytam fel vele. Aztán később a gazdája is magára hagyta.

Nem biztos, hogy igazán lenne értelme csinálni külön oldalt. Lehet, hogy csak töröltetni kéne a linket, ne csúfoskodjon, aztán itt helyben beszállni a dokumentáció fordításba, a fórumon meg úgyis itt a magyar szekció.

Persze, ha többen jeleznék hogy lenne rá igény, akkor el lehet gondolkozni a dolgon.

Üdv, zolix

PostPosted: Thu Jan 21, 2010 6:31 pm 
Experienced Zenwalker
Experienced Zenwalker

Hahó

Ha valaki kedvet érez hozzá hát csinálja, de valószínűleg olyan üres lesz mint ez a magyar topic. A többi posztnál még 2008-as hozzászólások vannak, ez nem túl kecsegtető ha gyors választ vár az ember a kérdéseire :) Ha magyarul szeretnének kérdezni akkor hup-ra vagy linuxforum-ra mennek (gondolom).

Egyáltalán mekkora magyar közösség van itt?
Én eddig egyetlen embert láttam akinek az adatlapján kint volt hogy hungary..
Jó tudom vannak akik elrejtik l!!!

PostPosted: Sat Jan 23, 2010 11:14 am 
Regular Zenwalker
Regular Zenwalker

Sajnos a reply-k számából ítélve tényleg nem tűnik reálisnak hogy valaha is feltámasztható legyen a régi élet... kár érte...

PostPosted: Sat Jan 23, 2010 11:22 pm 
Experienced Zenwalker
Experienced Zenwalker

Sajnos nem tudom milyen élet volt itt régen én még csak negyedik hónapja nyúzom ezt az OS-t és ami azt illeti én se vagyok valami aktív ;D
Meg ahogy elnéztem senki sem. A ZW linux fórumon se nagyon születtek új bejegyzések mióta nem voltam itt(3 napja), pedig oda aztán az egész világ írhat(na). Hiába ez azért mégsem egy ubuntu fórum ahol napi szinten kérdezik meg hogy hogy kell feltelepíteni a mátrix-os témát meg a nyelvi csomagokat. Persze most gonosz vagyok mert azért ott is vannak dögivel komoly kérdések amikre nem tudnék válaszolni :-[
Kis disztró kis közösség.. vagy régen sokan voltatok? Vagy kevesen de azok aktívak? :)
Majd a hup-ról hívunk át néhány lámát hogy pezsdítsék fel kicsit az életet. ;D

PostPosted: Sun Jan 24, 2010 7:40 am 
Regular Zenwalker
Regular Zenwalker

Hát hogy mennyien arra sajnos nem emlékszek de mindenképp kissebb volt mint az említett Ubuntus közösség (mondjuk ezt nem csodáltam sose). Inkább az bánt, illetve zavar, hogy egy az egyben mintha meghalt volna a magyar Zenwalk népség... Kb 1-másfél éve már hogy nincs weboldal... És látjátok itt se nagyon zajlanak a dolgok. Szívem szerint megcsinálnám az oldalt ha valaki esetleg kedvet érez design részhez az nem lenne rossz. De nem tudom igazából hogy egyrészt lenne e értelme (ergó lenne aki adminolgatja a cuccot, vagy fordítana cikkeket, vagy egyéb érdekesebb műveleteket hajtana végre). Véleményem szerint értelme lenne egy olyan magyar honlapnak ami hasonlóképp üzemel mint a nagy szülőé: a slackware-é. Ugyan drupal alapú (neeeeem nem szidom a drupalt csak tőlem távol áll), de a lényegesebb dolgokat lehet rajta látni: post, comment, recomment.
Esetleg ha lenne megint néhány csomagoló egyed is az se lenne rossz. Valamikor lesz időm elgondolkodok rajta hogy a weboldalon kívül mivel tudok még hozzájárulni a történethez, egyelőre sajna erre futja. Már ha érdekel valakit hogy legyen meg ilyenek... értitek...

PostPosted: Sun Jan 24, 2010 9:35 am 
Experienced Zenwalker
Experienced Zenwalker

Én most szétnéztem a linuxforumon ott is ki van halva a zen-es részleg :)
A különbség az ittenihez képest annyi hogy kb 1-1/2 évvel később születtek az utolsó bejegyzések. Szerintem nagyon kevesen használnak ZW-ot magyarok, és szét vagyunk szóródva, vagy csak a gyorsabb válasz érdekében angolul kérdeznek(én is ezt szoktam).

Lehet kicsit összerázódna a társaság ha lenne rendes honlap, ill akkor biztos lenne egy két ember aki áttérne vagy kipróbálná. Őszintén szólva nem sok értelmét látom, a nagy "mozgalmak" általában úgy szoktak kezdődni hogy valamilyen fórumon/közösségben bizonyos emberek csoportosulni kezdenek aztán egyszer csak az egész életre kel. Önállósodnak, mert igény van rá...
Három ember az társaságnak is kevés ;D

Aminek értelme lenne (szerintem) az egy 'népszerűsítő' oldal, ahol össze lenne gyűjtve minden magyarul elérhető tudnivaló a zenwalkról, fórumként meg belinkelve ez a topic (és/vagy a linuxforumos). Feleslegesnek tartom a slackwaréhez hasonló önálló oldal üzemeltetését.

Sok időm nincs és a tudásom is erősen limitált (főleg a web-es dolgokat illetőleg) de ha belekezdenél valamibe szólj és majd meglátom mit tudnék magamra vállalni(hátha tanulok belőle valamit).

PostPosted: Sun Jan 24, 2010 10:14 am 
Regular Zenwalker
Regular Zenwalker

Megbeszéltük! Jelentkezek majd! Üzemeltetni egyébként valamely free thelyen gondoltam egyenlőre mer sajna nekem is csak csúszó tárhelyem van.

PostPosted: Sun Jan 24, 2010 3:43 pm 
Experienced Zenwalker
Experienced Zenwalker

Persze. Ilyen bizonytalan projectre én sem költenék pénzt. A spanyoloknak is ingyenes szerveren van az oldaluk, .tk-s címük van :)
Teljesen jó az, összhangban van a linux filozófiájával ;D

PostPosted: Sun Jan 24, 2010 6:27 pm 
Regular Zenwalker
Regular Zenwalker

akkor hát vágjunk bele. nemsokára jelentkezek majd valamivel :)

PostPosted: Sun Feb 28, 2010 1:52 pm 
Experienced Zenwalker
Experienced Zenwalker

??? :-\ X!! :-\

PostPosted: Mon Mar 01, 2010 9:07 pm 
Regular Zenwalker
Regular Zenwalker

nyugi nyugi :) építkezek. Csak valahogy szar érzés úgy készíteni a zenwalk közösség számára valamit hogy nem tudom zenwalkból csinálni. (nvidia drivert képtelen vagyok telepíteni. nincs repóba kernel source... :(

PostPosted: Mon Mar 01, 2010 9:46 pm 
Experienced Zenwalker
Experienced Zenwalker

Jól van építkezz nyugodtan én nem sietek, csak gondoltam biggyesztek ide valamit jelezvén hogy még itt vagyok :)
Mit építesz ilyen nagy hévvel? Azt hittem csak egy egyszerű honlap lesz ;D

A 6.4 már vinni fogja az nvidia-t állítólag (valami ilyesmit olvastam forumon) snapshot tárolóban körülnéztél? Esetleg forgatsz magadnak gyorsan hirtelen egy kernelt ::) :)

PostPosted: Tue Mar 02, 2010 9:00 pm 
Regular Zenwalker
Regular Zenwalker

Forgatni kernelt? hát... elkényelmesedtem az ubuntunak köszönhetően... :(
De igazából azt nem értem, hogy miért hiányzik a tárolókból a kernelsource... alap tartozéknak kéne lennie... És tény, hogy zenwalk volt mindig az a rendszer ahol nem kellett vacakolnom... init 3, letöltött NVIDIA driver install restart és kész. De most... Remélem nem az van hogy a zenwalk team nem csinálja tovább... tavaly szeptemberben volt utoljára hír a házuk tájáról... 6.2 meg szarrá fagy... rossz érzésem van.

Amúgy egyelőre az ép eszem építgetem. :D Hulla vagyok minden nap meló után. Főnököm épp ma kérdezte hogy mi lesz a zenwalk honlappal kell e a tárhely. Mondom hogy a vöcsökbe ne kéne :D

Na kipucolom a fejem rebootolok aztán lesz valami. Apropó... Zenwalkos grafikák stb jog szerint felhasználhatóak ilyen célra? Gondolok itt logóra, színre stb...

PostPosted: Wed Mar 03, 2010 8:20 pm 
Experienced Zenwalker
Experienced Zenwalker

Code:
root[a]# netpkg kernelsource
Cleaning cache
Connecting to mirror
Uncompressing meta information
Computing packages dependencies
Computing packages descriptions
Creating packages list
Getting local packages list
Computing packages status
cat: /var/netpkg/last_selector: No such file or directory
Synchronization with http://viking.zenwalk.org/i486/current successful

[N][extra/d] Found kernelsource-2.6.30.5-i486-62.1.tlz on the repository : not installed
 what should I do ?
1) install
2) download
3) skip
#?

Vagy te nem erre gondoltál?:) Nekem sem asztalin sem laptopon nem fagy a 6.2 igaz egyikben sincs nvidia...
ŐŐŐ én múltkor összedobtam egy honlapsablont gimpben (ha másra nem is arra jó lehet hogy milyen ne legyen ;D ) én nem foglalkoztam ilyenekkel hogy jogok. Simán lekoppintottam a forum és más "nemzeti" zenwalk oldalak formai megjelenését és színeit. :-[ Leginkább a forumra hajaz... A delfines zenwalk feliratot is gátlástalanul belebiggyesztettem sőt még át is színeztem.
Természetesen igazad van ezt jó lenne tudni hogy van e valami copyright vagy minden a GNU GPL alatt fut.

Post new topic Reply to topic  [ 144 posts ]  Go to page 1, 2, 3, 4, 5 ... 10  Next

All times are UTC